Koristekukka kuvakaruselliin Koristekukka kuvakaruselliin

J. KARJALAINEN

Perjantai 26.7. klo 21.30,          Juhlateltta

J. Karjalainen on yksi Suomen kaikkien aikojen tunnetuimpia ja suosituimpia laulajia ja lauluntekijöitä. Hän aloitti levytysuransa vuonna 1981 kokoonpanon J. Karjalainen ja Mustat Lasit kanssa. Mustat Lasit -kokoonpanon lopetettua mies jatkoi levytysuraansa omalla nimellään. Karjalainen onkin levymyynniltään yksi Suomen menestyneimmistä sooloartisteista yli 850 000 myydyllä levyllä sekä yksi 1980-luvun suomirockin merkittävimmistä edelläkävijöistä ja kehittäjistä.

Karjalaisen musiikki on hyvin monipuolista. Mies aloitti levytysuransa blues-, folk- ja kantrivaikutteisella musiikilla, jota värittivät myös soul-sävyt. 1990-luvulla artisti siirtyi pop- ja rock-vaikutteisempaan suuntaan.

J. Karjalaisen tunnetuimpiin klassikoihin lukeutuvat muun muassa Doris, Ankkurinappi, Sekaisin, Mies jolle ei koskaan tapahdu mitään, Telepatiaa, Villejä lupiineja, Kolme cowboyta, Missä se Väinö on?, Laura Häkkisen silmät, Meripihkahuone, Hän, Hölmö nuori sydän ja Mennyt mies. Uudelta albumilta radiosoittoon ovat nousseet jo Tule kesäyö, Tummansininen seuralainen ja Sä kuljetat mua. Terve, Sirkka Lautamies – laulun tarina on ihastuttanut kuuntelijoita ja herättänyt poikkeuksellista kiinnostusta myös mediassa.

 

Kotisivu

Facebook