Uristopaz

Lauantai 29.7.

 

Lapualainen Uristopaz oli vuosina 1988-1990 aktiivisesti toiminut laulu- ja soitinyhtye. Bändi ehti lyhyestä iästään huolimatta hankkia aikamoisen kulttisuosion Etelä-Pohjanmaan alueella. Bändin ensimmäinen julkaisu oli huumorimielellä tehty Longinoikoinen, joka soi C-kasetti formaatissa Lapuan paikallisradiossa tiheään.

Ensimmäinen virallinen ja samalla viimeinen virallinen julkaisu oli single Naisen syvin olemus/Tukka pois ja Sodankylään, josta varsinkin a-puolen Naisen syvin olemus oli hitti lakeuksilla. Tukka pois ja Sodankylään oli taasen varuskuntien jukeboxien hitti. 

Bändi nauhoitti kahden vuoden aikana yli 40 laulua, josta n. 30 löytyi arkstojen kätköistä, c-kaseteilta ja vanhoilta kelanauhoilta.

Bändin musiikkia voidaan kutsua tyylikkään linjattomaksi. Uristopazin biisit saattoivat olla rokkia, kantria, poppia, ja kaikkea siltä väliltä. Tekstit ovat sekä erittäin huumoripitoisia tai sitten vakavia kannanottoja, sekaan mahtui myös ns. normaaleja lauluja. Tosikot ja puritaanit älykkömusiikki kuluttajat eivät kuuluneet bändin kohdeyleisöön.


Facebook 

 

 

Uristopaz